Ανοικτές Δράσεις Ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Παροχής Λογιστικών και Φοροτεχνικών Υπηρεσιών» (Ημερομηνία απόφασης και ανάρτησης στη Διαύγεια 3-3-2022    ependyseis.gr

Εκδηλώσεις ANKO

18 Μαϊος 2022

Σας καλωσορίζουμε στον ιστότοπο του 3ου Διεθνούς Συνέδριου Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO Ελλάδας και Κύπρου, με τίτλο «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ UNESCO ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», το οποίο θα...

Νέα-Ανακοινώσεις ANKO

17 Μαϊος 2022

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Σικελίας (Sicindustria) με την υποστήριξη της ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε., μέλη του Δικτύου Enteprise Europe Network και της Τομεακής Ομάδας Αγροδιατροφικών Προϊόντων...

Διαγωνισμοί

16 Μαϊος 2022

Η  ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προτίθεται να καταρτίσει Σύμβαση Μίσθωσης Έργου (Σ.Μ.Ε.) με έξι (6) άτομα για την παροχή υπηρεσιών τεχνικής...

Διαγωνισμοί

16 Μαϊος 2022

Η ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προτίθεται να καταρτίσει Σύμβαση Μίσθωσης Έργου (Σ.Μ.Ε.) με πέντε (5) άτομα για την παροχή υπηρεσιών τεχνικής...

Διαγωνισμοί

16 Μαϊος 2022

Η ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προτίθεται να καταρτίσει Σύμβαση Μίσθωσης Έργου (Σ.Μ.Ε.) με έξι (6) άτομα για την παροχή υπηρεσιών τεχνικής...

Διαγωνισμοί

16 Μαϊος 2022

Η ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προτίθεται να καταρτίσει Σύμβαση Μίσθωσης Έργου (Σ.Μ.Ε.) με ένα (1) άτομο στο πλαίσιο υλοποίησης της Προγραμματικής...

Tour d'Europe ANUGA 2017

Για πρώτη φορά, ενόψει της μεγαλύτερης Εκθεσης Τροφίμων & Ποτών Anuga 2017,  διοργανώνεται η εκδήλωση Tour d' Europe-Anuga - Pre- Event σκοπός της οποίας είναι να πραγματοποιηθούν  επιχειρηματικές επαφές (Β2Β) μεταξύ εισαγωγέων / διανομέων του κλάδου τροφίμων & ποτών στη Γερμανία και παραγωγών προϊόντων από τις συμμετέχουσες χώρες. Η εκδήλωση, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία του δικτύου Enterprise Europe Network, θα πραγματοποιηθεί μία ημέρα πριν από την έναρξη της Εκθεσης Anuga, δηλαδή στις 6 Οκτωβρίου 2017 στην Κολωνία της Γερμανίας.

Η ΑΝΚΟ - Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. μέλος του Ευρωπαϊκού  Δικτύου Ολοκληρωμένης Επιχειρηματικής υποστήριξης "Enterprise Europe Network - Hellas", προσκαλεί εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν ή να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητές τους στον ευρωπαϊκό χώρο, να συμμετέχουν στη Διεθνή Εκδήλωση Επιχειρηματικών Συναντήσεων "Tour d'Europe-Anuga-Pre-Event".

Tour d' Europe Anuga Pre - Event 2017 - Διεθνής εκδήλωση επιχ&epsil Η εκδήλωση επιχειρηματικών διοργανώνεται από την εταιρεία "Zenit GmbH" του κρατιδίου Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, Γερμανία σε συνεργασία με την Τομεακή Ομάδα «Τρόφιμα και βιομηχανία μεταποίησης αγροτικών προϊόντων» (Sector Group Agrofood) του Δικτύου Enterprise Europe Network και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.  

 

Λίγα λόγια για την έκθεσηTour d' Europe Anuga Pre - Event 2017 - Διεθνής εκδήλωση επιχ&epsil Η έκθεση ANUGA (7-11 Οκτωβρίου 2017) αποτελεί τη σπουδαιότερη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών. Με πάνω από 7.000 εκθέτες από περίπου 100 χώρες καθώς περισσότερους από 160.000 επισκέπτες, από περίπου 190 χώρες, που αναμένονται να βρεθούν στους χώρους της έκθεσης, η ANUGA αποτελεί μια σημαντική εκδήλωση, παγκοσμίως, στο χώρο του κλάδου τροφίμων και ποτών.

 

  • Β2Β - Προκαθορισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις

M2M + Symposium Το γερμανικό Δίκτυο "Enterprise Europe Network" επέλεξε αγοραστές (buyers) & εισαγωγείς τροφίμων & ποτών οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν στις 6 Οκτωβρίου 2017 κατ' ιδίαν συναντήσεις (Β2Β) με επιλεγμένες ελληνικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να εξάγουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό και συμμετέχουν στην εκδήλωση.

Διαδικασία συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή κάνοντας απευθείας εγγραφή στην ειδική ιστοσελίδα της εκδήλωσης Tour d' Europe Anuga Pre Event

Εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία δηλώσεων συμμετοχής από τις ελληνικές επιχειρήσεις και  αναρτηθούν τα επιχειρηματικά τους προφίλ (cooperation profiles) στην ηλεκτρονική πλατφόρμα - με την υποστήριξη των στελεχών του Δικτύου Enterprise Europe Network-, οι "επιχειρήσεις - αγοραστές" θα επιλέξουν οι ίδιες με ποιες ελληνικές επιχειρήσεις θα ήθελαν να συναντηθούν, ώστε να διερευνήσουν τη δυνατότητα επιχειρηματικών συνεργασιών. Με τον τρόπο αυτό κάθε επιχείρηση θα γνωρίζει, εγκαίρως, πόσες συναντήσεις (αν εκφραστεί ενδιαφέρον από τις αντίστοιχες γερμανικές) θα έχει και με ποιες επιχειρήσεις θα τις πραγματοποιήσει.

  • Τόπος διεξαγωγής Β2Β

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Eden Hotel Früh am Dom που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον Καθεδρικό της Κολωνίας (Kölner Dom), κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στον 6ο όροφο στο Früh Lounge του ξενοδοχείου.

Διεύθυνση: Eden Hotel Früh am Dom, Sporergasse 1,  50667 Cologne.

Το Koelnmesse, όπου πραγματοποιείται η έκθεση ANUGA βρίσκεται σε απόσταση 15 λεπτών με τα πόδια ή 2 λεπτών με το τρένο.

  • Οφέλη συμμετοχής στην εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων (Β2Β) Μέσω της συμμετοχής στο Β2Β, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα:
  • Nα προσεγγίσουν νέους πελάτες
  • Να διευρύνουν το δίκτυο των επαφών τους
  • Να προχωρήσουν σε επιχειρηματικές συνεργασίες στη Γερμανία και κατ' επέκταση στον ευρωπαϊκό χώρο.

Κόστος συμμετοχής:

  • Για τη συμμετοχή και την πραγματοποίηση των επιχειρηματικών  δεν υπάρχει κόστος.
  • Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής θα καλυφθούν από τους συμμετέχοντες.   

Σημαντικές ημερομηνίες:

Εως 16 Σεπτεμβρίου 2017 Προθεσμία εγγραφής και υποβολής επιχειρηματικών προφίλ συνεργασίας
10 Απριλίου - 23 Σεπτεμβρίου 2017

Για τις επιχειρήσεις παραγωγούς: Μπορούν να επισημάνουν (bookmark) μέχρι 5 εταιρείες αγοραστές, με τις οποίες θα επιθυμούσαν να συναντηθούν.

Για τις επιχειρήσεις / αγοραστές: Μπορούν να επιλέξουν και να στείλουν αίτημα συνάντησης σε επιχειρήσεις που θέλουν να συναντηθούν. 

27 Σεπτεμβρίου 2017 Θα αποσταλεί ηλεκτρονικά το προκαταρκτικό χρονοδιάγραμμα συναντήσεων. Επισημαίνεται ότιμόνο επιχειρήσεις με προγραμματισμένα ραντεβού θα γίνουν δεκτές στην εκδήλωση.
6 Οκτωβρίου 2017 Διμερείς επιχειρηματικές συναντήσεις Β2Β

Λοιπές σημαντικές πληροφορίες:

Το Επιμελητήριο Κοζάνης θα συμμετέχει τόσο στην Εκθεση Anuga όσο και στην εκδήλωση Επιχειρηματικών Συναντήσεων (B2B). Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τις τοπικές επιχειρήσεις δημοσιεύτηκε ήδη στις 12-1-2017.Η ΑΝΚΟ, μέλος του Enterprise Europe Network θα υποστηρίξει την προετοιμασία & υλοποίηση των B2B συναντήσεων των συμμετεχόντων επιχειρήσεων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κοζάνης.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μπορούν κατά την εγγραφή τους στην πλατφόρμα της εκδήλωσης να επιλέξουν ως τοπικό Γραφείο Υποστήριξης (Support Office) την ΑΝΚΟ Α.Ε. - GR Regional Development Agency of Western Macedonia - ANKO, ώστε να υπάρξει η κατάλληλη υποστήριξη σε όλη τη διαδικασία της επιλογής συναντήσεων και αναζήτησης των καταλληλότερων συνεργατών.

 Για περισσότερες πληροφορίες:

EEN

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. - ΑΝΚΟΜέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου «Enterprise Europe Network - Hellas»

  • κα. Λιάνα Παπατέρπου
  • κ. Σπύρος Κελλίδης

Φον Καραγιάννη 1-3 50100 Κοζάνη Τηλ.: +30 24610 24022 Φαξ: +30 24610 49210

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Web Sites: http://www.anko-eunet.gr/http://www.enterprise-hellas.gr/

Το Enterprise Europe Network - Hellas είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στην Ελλάδα αποτελούμενο από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στο χώρο της καινοτομίας και των ΜΜΕ.

Το Enterprise Europe Network - Hellas, μέλος του αντίστοιχου πανευρωπαϊκού δικτύου, παρέχει υπηρεσίες διεθνούς επιχειρηματικής συνεργασίας, ενημέρωσης για Ευρωπαϊκές πολιτικές, υπηρεσίες για την καινοτομία και τη μεταφορά τεχνολογίας καθώς και υπηρεσίες για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα Ευρωπαϊκά προγράμματα για Έρευνα και Τεχνολογία.

 


Χρησιμοποιώντας αυτή την σελίδα, συμφωνείτε στη χρήση των cookies.