Ανοικτές Δράσεις Ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Παροχής Λογιστικών και Φοροτεχνικών Υπηρεσιών» (Ημερομηνία απόφασης και ανάρτησης στη Διαύγεια 3-3-2022    ependyseis.gr

Εκδηλώσεις ANKO

18 Μαϊος 2022

Σας καλωσορίζουμε στον ιστότοπο του 3ου Διεθνούς Συνέδριου Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO Ελλάδας και Κύπρου, με τίτλο «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ UNESCO ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», το οποίο θα...

Νέα-Ανακοινώσεις ANKO

17 Μαϊος 2022

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Σικελίας (Sicindustria) με την υποστήριξη της ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε., μέλη του Δικτύου Enteprise Europe Network και της Τομεακής Ομάδας Αγροδιατροφικών Προϊόντων...

Διαγωνισμοί

16 Μαϊος 2022

Η  ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προτίθεται να καταρτίσει Σύμβαση Μίσθωσης Έργου (Σ.Μ.Ε.) με έξι (6) άτομα για την παροχή υπηρεσιών τεχνικής...

Διαγωνισμοί

16 Μαϊος 2022

Η ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προτίθεται να καταρτίσει Σύμβαση Μίσθωσης Έργου (Σ.Μ.Ε.) με πέντε (5) άτομα για την παροχή υπηρεσιών τεχνικής...

Διαγωνισμοί

16 Μαϊος 2022

Η ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προτίθεται να καταρτίσει Σύμβαση Μίσθωσης Έργου (Σ.Μ.Ε.) με έξι (6) άτομα για την παροχή υπηρεσιών τεχνικής...

Διαγωνισμοί

16 Μαϊος 2022

Η ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προτίθεται να καταρτίσει Σύμβαση Μίσθωσης Έργου (Σ.Μ.Ε.) με ένα (1) άτομο στο πλαίσιο υλοποίησης της Προγραμματικής...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 στα Ιωάννινα, το 2ο Φόρουμ για την Στρατηγική της ΕΕ για την Μακροπεριφέρεια Αδριατικής- Ιονίου (EUSAIR Forum: EU Strategy for the Adriatic and Ionian Region), το οποίο συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης, το Υπουργείο Εξωτερικών και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι οκτώ (8) συνεργαζόμενες χώρες η Ελλάδα, η Ιταλία, η Κροατία, η Σλοβενία, η Αλβανία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο και η Σερβία που συμμετέχουν στην Μακροπεριφέρεια εκπροσωπήθηκαν από τους Υπουργούς Εξωτερικών & Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και τους Υπουργούς με αρμοδιότητα τα Ταμεία της Ε.Ε. Την Ελλάδα εκπροσώπησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Αλέξης Χαρίτσης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος.

Κατά τη διάρκεια των δυο ημερών εξετάστηκε η πρόοδος και τα επόμενα βήματα υλοποίησης της Στρατηγικής και πραγματοποιήθηκαν θεματικές συζητήσεις που σχετίζονται με τους τέσσερις πυλώνες της Στρατηγικής, την Γαλάζια Ανάπτυξη, τις Μεταφορές-Ενέργεια, την Ποιότητα του Περιβάλλοντος και τον Βιώσιμο Τουρισμό.

Περισσότεροι από 600 συμμετέχοντες, φορείς της αυτοδιοίκησης, του επιχειρηματικού κόσμου και της ακαδημαϊκής κοινότητας, παρακολούθησαν τις θεματικές παρουσιάσεις που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών και της προώθησης των εταιρικών σχέσεων στη Μακροπεριφέρεια Αδριατικής- Ιονίου.

 

Επιχειρηματικές συναντήσεις «B2B @ EUSAIR Forum 2017»

Την Πέμπτη 11 Μαΐου και παράλληλα με το EUSAIR Φόρουμ πραγματοποιήθηκε, σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες του ξενοδοχείου Du Lac  εκδήλωση  προκαθορισμένων επιχειρηματικών συνεργασιών «B2B @ EUSAIR Forum 2017». Την οργάνωση και τον συντονισμό της εκδήλωσης αυτής είχε το δίκτυο Enterprise Europe Network και συγκεκριμένα το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, ως τοπικός εταίρος του δικτύου καθώς επίσης και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), συντονιστής της εθνικής κοινοπραξίας του δικτύου Enterprise Europe Network-Hellas.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν όλοι οι εταίροι του δικτύου EEN-Hellas, ανάμεσά τους και η ΑΝΚΟ η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας,  υποστηρίζοντας τις συναντήσεις των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που συμμετείχαν στην εκδήλωση, με απώτερο στόχο την επίτευξη συνεργασιών σε διεθνές, κυρίως, αλλά και σε εθνικό επίπεδο.

Στις επιχειρηματικές συναντήσεις (B2B) συμμετείχαν, συνολικά, περισσότερες από 240 επιχειρήσεις, οργανισμοί και ακαδημαϊκοί-ερευνητικοί φορείς από την Ελλάδα και τις συμμετέχουσες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι πραγματοποίησαν πάνω από 350 συναντήσεις, καλύπτοντας και τους 4 τομείς της Στρατηγικής της Μακροπεριφέρειας (Γαλάζια Ανάπτυξη, Μεταφορές-Ενέργεια, Ποιότητα Περιβάλλοντος και τον Βιώσιμο Τουρισμό αλλά και τον Αγροδιατροφικό τομέα που παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική και εξωστρέφεια.

Σύμφωνα με τον οικοδεσπότη της εκδήλωσης, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, ήταν η μεγαλύτερη εκδήλωση αυτού του είδους που πραγματοποιήθηκε ποτέ στα Ιωάννινα και οργανώθηκε σε λιγότερο από δύο μήνες, χρόνος σχετικά μικρός σχετικά με τις απαιτήσεις διοργάνωσης αντίστοιχων, διεθνούς εμβέλειας, εκδηλώσεων.  Αυτό αποδεικνύει την διαρκή ανάγκη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας μας να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους  αναζητώντας ευκαιρίες εκτός αλλά και εντός συνόρων. 

 

Η εκδήλωση B2B στα Ιωάννινα απέδειξε παράλληλα τις δυνατότητες συνεργειών μεταξύ των επιχειρήσεων, των περιφερειακών - τοπικών αρχών και των ακαδημαϊκών-ερευνητικών οργανισμών ενώ, παράλληλα, η υποστήριξη και η καθοδήγηση των στελεχών του δικτύου Enterprise Europe Network, που διαθέτουν πολύχρονη και διεθνή εμπειρία στη διοργάνωση αντίστοιχων εκδηλώσεων, υπήρξε καταλυτικός παράγοντας επιτυχίας της εκδήλωσης, τα αποτελέσματα της οποίας θα παρακολουθεί στενά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ανώτερα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που συμμετείχαν, παράλληλα, στο EUSAIR FORUM 2017, οι οποίοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις B2B συναντήσεις και την αξία που επιφέρουν στις επιχειρήσεις αλλά και στις περιφέρειες ενώ δεσμεύτηκαν να λάβουν υπόψη τη σχετική εμπειρία  στη χάραξη των επόμενων περιφερειακών & αναπτυξιακών πολιτικών της ΕΕ.  

Το Δίκτυο Enterprise Europe Network, το οποίο προήλθε από τη συνένωση δύο πολύ επιτυχημένων ευρωπαικών δικτύων (Euro Info Centres & IRCs) το 2008, είναι σήμερα το μεγαλύτερο Δίκτυο στήριξης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στον κόσμο, με σημαντική συμβολή στην προώθηση της εξωστρέφειας των ευρωπαικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Καλύπτει με τις υπηρεσίες του πάνω από 60 χώρες, παγκοσμίως, και συμβάλλει στην επίτευξη περισσότερων από 2.500 διεθνών Συμφωνητικών Συνεργασίας, ετησίως.

Η εθνική κοινοπραξία Enterprise-Hellas (www.enterprise-hellas.gr) αποτελείται από 12 φορείς σε όλη την Ελλάδα. H ANKO -Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. (www.anko.gr & www.anko-eunet.gr) καλύπτει με τις υπηρεσίες της, ως μέλος του δικτύου, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

 

Αναλυτικά:EUSAIR Forum 2017 

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. - ΑΝΚΟΜέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου«Enterprise Europe Network - Hellas»

Φον Καραγιάννη 1-3 50100 Κοζάνη Τηλ.: +30 24610 24022 Φαξ: +30 24610 49210

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Web Sites: http://www.anko-eunet.gr/http://www.enterprise-hellas.gr/

Το Enterprise Europe Network - Hellas είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στην Ελλάδα αποτελούμενο από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στο χώρο της καινοτομίας και των ΜΜΕ.

Το Enterprise Europe Network - Hellas, μέλος του αντίστοιχου πανευρωπαϊκού δικτύου, παρέχει υπηρεσίες διεθνούς επιχειρηματικής συνεργασίας, ενημέρωσης για Ευρωπαϊκές πολιτικές, υπηρεσίες για την καινοτομία και τη μεταφορά τεχνολογίας καθώς και υπηρεσίες για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα Ευρωπαϊκά προγράμματα για Έρευνα και Τεχνολογία.


Χρησιμοποιώντας αυτή την σελίδα, συμφωνείτε στη χρήση των cookies.