- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΥΝΑΨΗΣ ΣΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ (ΔΗΜΟΣ ΒΟΪΟΥ)
- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΥΝΑΨΗΣ ΣΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ (ΠΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ)
- ΕΦΕΠΑΕ - Διαδικτυακή εκδήλωση «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027», με θέμα τις Δράσεις Κρατικών Ενισχύσεων προώθησης της Επιχειρηματικότητας
- Eπιστημονική Ημερίδα την Τρίτη 9/04/2024 στις 18:00 στο Αμφιθέατρο Κωνσταντίνος Καραμανλής στη ΖΕΠ, περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
- Διοικητικό Συμβούλιο ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. (2024-2029)
- Ενημερωτική συνάντηση για τον Αγροτικό Τομέα, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, στην Κοζάνη, Δευτέρα 1 Απριλίου
- Eπιστημονική Ημερίδα την Τρίτη 9/04/2024 στις 18:00 στο Αμφιθέατρο Κωνσταντίνος Καραμανλής στη ΖΕΠ, περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
- Η Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας Innovation Days 07-09 ΦΕΒ 2023
- Leader 2023-2027 Ενημερωτική εκδήλωση στην Εορδαία (Πτολεμαϊδα)
- Leader 2023-2027 Ενημερωτική εκδήλωση στην Κοζάνη
- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ LEADER
- Ολοκληρώθηκε η Α' Φάση υποβολής & αξιολόγησης Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης (Leader) με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου ΚΑΠ
- 2η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Έργων Ιδιωτικού Χαρακτήρα LEADER/CLLD (συνεχής ενημέρωση)
- ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ LEADER 2023 - 2027
- ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ IΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
- ΕΦΕΠΑΕ - Διαδικτυακή εκδήλωση «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027», με θέμα τις Δράσεις Κρατικών Ενισχύσεων προώθησης της Επιχειρηματικότητας
- Ορθή Επανάληψη – Παράταση υποβολής αιτήσεων έως τις 27/03/2024 για τις Δράσεις «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» και «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων»
- ΕΣΠΑ 2021-2027: Προδημοσίευση δύο δράσεων ενίσχυσης ΜΜΕ στο πλαίσιο του προγράμματος "Ανταγωνιστικότητα”
- ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Δράσεων Κρατικών Ενισχύσεων για ΜΜΕ του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση»
- Eνημερωτική Εκδήλωση στην Κοζάνη για τις Δέσμες Δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» και «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ» του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027»/ΕΣΠA
- ΕΦΕΠΑΕ - Διαδικτυακή εκδήλωση «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027», με θέμα τις Δράσεις Κρατικών Ενισχύσεων προώθησης της Επιχειρηματικότητας
- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ LEADER
- Ορθή Επανάληψη – Παράταση υποβολής αιτήσεων έως τις 27/03/2024 για τις Δράσεις «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» και «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων»
- ΕΣΠΑ 2021-2027: Προδημοσίευση δύο δράσεων ενίσχυσης ΜΜΕ στο πλαίσιο του προγράμματος "Ανταγωνιστικότητα”
- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΥΝΑΨΗΣ ΣΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ (ΔΗΜΟΣ ΒΟΪΟΥ)
- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΥΝΑΨΗΣ ΣΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ (ΠΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ)
- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΥΝΑΨΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ (Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ)
- Περίληψη διακήρυξης ανοικτού διαγωνισμού (2023-36) για την «Παροχή ερευνητικών γεωτεχνικών υπηρεσιών στο Τμήμα Ενέργειας & Περιβάλλοντος της ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. - Α.Ο.Τ.Α., στο πλαίσιο της γεωτεχνικής μελέτης για την κατασκευή φράγματος στη θέση
- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΥΝΑΨΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ 2023 (3948_990D_33EN7) ΠΕ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β΄ 2468/2015) η υπουργική απόφαση για τον "καθορισμό των όρων και των απαιτήσεων παραγωγής και διάθεσης τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής και των διαδικασιών καταχώρισης των μονάδων παρασκευής αυτών στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Οικοτεχνίας (ΚΗΜΟ)".
Τα είδη των τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής είναι:
- Α. Προϊόντα δημητριακών, ιδίως απλά αρτοσκευάσματα (π.χ. παξιμάδια κ.τ.λ) και ζυμαρικά με κύριο συστατικό το αλεύρι δημητριακών (π.χ. τραχανάς, χυλοπίτες κ.τ.λ).
- Β. Προϊόντα φυτικής προέλευσης με ή χωρίς γλυκαντικές ύλες, ιδίως γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, κομπόστες, ζελέ φρούτων, παστέλια με ξηρούς καρπούς, πετιμέζι, μουσταλευριά.
- Γ. Προϊόντα με παρθένα ελαιόλαδα και διάφορα αρωματικά φυτά, μπαχαρικά, αιθέρια έλαια, χυμούς φρούτων κ.ά. τρόφιμα σε συσκευασία έως δύο (2) λίτρων.
- Δ. Προϊόντα διατηρημένα με αλάτι, ξύδι και λάδι τρόφιμα φυτικής προέλευσης, ιδίως επιτραπέζιες ελιές και προϊόντα ελιάς αλείμματα, τουρσιά, σάλτσες.
- Ε. Προϊόντα διατηρημένα με ξήρανση τρόφιμα φυτικής προέλευσης, ιδίως φρούτα και λαχανικά, ξηροί καρποί, όσπρια, αρωματικά φυτά.
- ΣΤ. Προϊόντα με μέλι και ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, μαστίχα, κρόκο κ.α. τρόφιμα
- Ζ. Γαλακτοκομικά προϊόντα όπως τυρί, βούτυρο, γιαούρτι εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζονται στην αριθ. 3724/162303/22.12.14 κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 3438/Β΄/2014).
Η απόφαση αναλυτικά:
1.Για τους σκοπούς της παρούσας απόφασης ισχύουν οι ακόλουθοι ορισμοί:
α) «Τρόφιμα οικοτεχνικής παρασκευής»: Τρόφιμα τα οποία παράγονται από τη μεταποίηση, μικρής κλίμακας, αγροτικών προϊόντων αποκλειστικά ιδίας παραγωγής, από τον επαγγελματία αγρότη, στη μονάδα τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής, τα οποία προορίζονται για άμεση διάθεση στον καταναλωτήβ) «Μεταποίηση μικρής κλίμακας»: αα) οι μεταποιητικές δραστηριότητες οι οποίες ασκούνται σε εγκαταστάσεις με εγκατεστημένη κινητήρια ισχύ που δεν ξεπερνά τα 10 kw, σύμφωνα με την περ. ιγ ́ της παρ. 3 του άρθρου 18 του Ν. 3982/2011 (Α ́143), όπως προστέθηκε με την παρ. 3 του άρθρου 44 του Ν. 4155/2013 (Α ́120). Στο όριο του πρώτου εδαφίου δεν περιλαμβάνεται η εγκατεστημένη κινητήρια ισχύς η οποία δεν σχετίζεται άμεσα με την παραγωγική διαδικασία, καθώς και η ισχύς μηχανολογικής εγκατάστασης προορισμένης αποκλειστικά να προστατεύει το περιβάλλον από την ασκούμενη δραστηριότητα και ββ) οι υπηρεσίες προετοιμασίας (όπως συσκευασίας και συντήρησης) προς αποθήκευση αγροτικών προϊόντων έως 50.000 m3, σύμφωνα με την αριθ. οικ. 3137/191/Φ.15/21.3.2012 απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Β ́1048/04.04.2012), όπως ισχύει,γ) «Μονάδα τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής»: ο χώρος της αγροτικής εκμετάλλευσης ή της αγροτικής κατοικίας όπου παρασκευάζονται τρόφιμα οικοτεχνικής παρασκευής,δ) «Πρωταρχικό συστατικό»: το συστατικό ή τα συστατικά τροφίμου που αντιστοιχούν σε περισσότερο από το 50% του τροφίμου αυτού ή τα οποία συνήθως συνδέονται από τον καταναλωτή με την ονομασία του τροφίμου και για τα οποία,στις περισσότερες περιπτώσεις, απαιτείται ποσοτική αναγραφή.ε) «Αγροτική κατοικία»: η ιδιωτική κατοικία του παραγωγού. στ) «Υπεύθυνος μονάδας τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής»: Το φυσικό πρόσωπο, επαγγελματίας αγρότης που διαθέτει μονάδα τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής και είναι υπεύθυνο για την τήρηση των διατάξεων της παρούσας απόφασης και των Καν. 178/2002, 852/2004 και 1169/2011. ζ) Έδρα μονάδας τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής: αυτή που θα ορίσει ο παραγωγός στο χώρο της αγροτικής κατοικίας ή/και της αγροτικής εκμετάλλευσης. η) «Σημεία διάθεσης»: η έδρα της μονάδας τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής, οι περιοδικές τοπικές διοργανώσεις (όπως εμποροπανηγύρεις και δημοτικές εκδηλώσεις), οι λαϊκές αγορές, οι αγορές παραγωγών και οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και μαζικής εστίασης.
Σημείωση: Δεν έχει τεθεί ακόμη σε εφαρμογή το Ηλεκτρονικό Μητρώο (ΚΗΜΟ) στην ιστοσελίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί να κάνουν την αίτηση για να ενταχθούν, μπορούν ωστόσο να ξεκινήσουν να μαζεύουν τα δικαιολογητικά όπως ορίζει η εξειδίκευση του κανονισμού στο ΦΕΚ 2468/Β'/2015.
Το ΦΕΚ επισυνάπτεται.