Leader






 


Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρουσιάζονται κυρίως πραγματικές καταστάσεις διασυνοριακού χαρακτήρα, όπως π.χ. Ευρωπαίοι πολίτες που επιθυμούν να εργαστούν ή να σπουδάσουν σε άλλη χώρα της Ένωσης, ή ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που επιθυμούν να μεταφερθούν ή να ανοίξουν υποκατάστημα σε κάποιο άλλο κράτος μέλος της Ένωσης.

Δικαιώματα και υποχρεώσεις επιχειρήσεων στην Ε.Ε

Πληρωμές, δάνεια & επενδύσεις

Σύσταση & επέκταση επιχείρησης


geodm.gr

Με σκοπό την αναγνώριση «της δέσµευσης για την επίτευξη καλύτερων περιβαλλοντικών αποτελεσµάτων µε ιδιαίτερη έµφαση στην πράσινη ανάπτυξη και τη δηµιουργία νέων θέσεων απασχόλησης», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στη λογική του βραβείου της Πράσινης Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας, εγκαινίασε στις 8 ∆εκεµβρίου 2014 ένα νέο πανευρωπαϊκό βραβείο για πόλεις µε πληθυσµό από 50.000 έως 100.000 κατοίκους (European Green Leaf Award).

Με αυτήν την πρωτοβουλία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στοχεύει στα εξής:

  •  Στην αναγνώριση εκείνων των πόλεων που επιδεικνύουν αξιόλογες περιβαλλοντικές επιδόσεις και πρωτοβουλίες για πράσινη ανάπτυξη.
  • Στην ενθάρρυνση των πόλεων να ενθαρρύνουν ενεργά την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και συµµετοχή των πολιτών.
  • Στην ανάδειξη εκείνων των πόλεων που είναι ικανές να λειτουργήσουν ως 'πράσινοι πρεσβευτές και να υποκινήσουν άλλες πόλεις να σηµειώσουν πρόοδο για καλύτερα βιώσιµα αποτελέσµατα.

Επισηµαίνεται ότι τόσο η εν λόγω πρωτοβουλία όσο και η αντίστοιχη για την Πράσινη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα που ξεκίνησε το 2008 για πόλεις µε πληθυσµό άνω των 100.000 κατοίκων εντάσσονται στις πρωτοβουλίες του 7ου Προγράµµατος Περιβαλλοντικής ∆ράσης της ΕΕ για να καταστήσουν ευχερέστερες «τη δικτύωση και τις ανταλλαγές µεταξύ των πόλεων,ενθαρρύνοντας τις πρωτοπόρες τοπικές αρχές να επιδείξουν τον τρόπο µε τον οποίο πρωταγωνιστούν σε θέµατα αειφόρου αστικής ανάπτυξης».

  • ∆ιαδικασία υποβολής και αξιολόγησης προτάσεων Οι υποψήφιες πόλεις θα αξιολογηθούν βάσει έξι (6) περιβαλλοντικών δεικτών:  Κλιµατική αλλαγή και ενεργειακή απόδοση. Κινητικότητα.  Βιοποικιλότητα και χρήσεις γης. Ποιότητα ατµοσφαιρικού αέρα και ακουστικό περιβάλλον.  Απορρίµµατα και πράσινη οικονοµία.  ∆ιαχείριση απορριµµάτων.

Σε καθέναν από τους ανωτέρω δείκτες, οι ενδιαφερόµενοι φορείς θα πρέπει να συµπληρώσουν τα κάτωθι 3 πεδία:

  • Σχεδιασµός, Πολιτική και Πρόγραµµα (300 λέξεις). 
  • Υλοποίηση (300 λέξεις).
  •  Συµµετοχή του πολίτη και Ευαισθητοποίηση του Κοινού (300 λέξεις).

Το έντυπο της αίτησης περιλαµβάνει επίσης ένα πεδίο για την περιγραφή του προφίλ της πόλης και του πλαισίου άσκησης περιβαλλοντικής πολιτικής. Περαιτέρω, στο τέλος της αίτησης, οι πόλεις καλούνται να παρουσιάσουν 3 καλές πρακτικές σε κάποιους από τους 3 ανωτέρω δείκτες.

 Οι αιτήσεις υποβάλλονται µέχρι την 31η Μαρτίου (23.59 ώρα Κεντρικής Ευρώπης) στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 3.

Περισσότερες πληροφορίες Οι ενδιαφερόµενοι δήµοι µπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες, το πλήρες κείµενο του οδηγού συµπλήρωσης των προτάσεων και τα έντυπα των αιτήσεων από το σχετικό ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

http://ec.europa.eu/environment/europeangreencapital/europeangreenleaf/

ΑΝΚΟ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε., μέλος του Enterprise Europe Network-Hellas, 24610.24022 & 24610.27946 (εσωτ. 676,677), e-mail: info@anko-eunetwww.anko.gr & www.anko-eunet.gr, fax:24610.40210, Φον Καραγιάννη 1-3, 50100 Κοζάνη


ANKO AE Social Media

 

ANKO SA Facebook  ANKO SA LinkedIn  ANKO SA Instagram  ANKO SA Youtube

Χρησιμοποιώντας αυτή την σελίδα, συμφωνείτε στη χρήση των cookies.