Ανοικτές Δράσεις Ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

    

ΚΕΠΑ ΑΝΕΜ

12 Οκτωβρίου 2021

Η ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ, αρμόδιος Εταίρος-Περιφερειακή Μονάδα του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης ΕΦΕΠΑΕ με χωρική και επιχειρησιακή ευθύνη στις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας ενημερώνει...

LED

23 Σεπτεμβρίου 2021

Δείτε τα βίντεο με την επίσημη παρουσίαση του προγράμματος Intereg - LED

Χρηματοδοτήσεις ANKO

14 Σεπτεμβρίου 2021

Δημοσιεύθηκε η Απόφαση παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στη Δράση "Στήριξη Νεοφυών Επιχειρήσεων Εθνικού Μητρώου «Elevate Greece» για την...

Διαγωνισμοί

14 Σεπτεμβρίου 2021

Η ΑΝΚΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκηρύσσει Δημόσιο Ανοικτό Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό (κάτω των ορίων), μέσω του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. για την «Προμήθεια και...

Διαγωνισμοί

09 Σεπτεμβρίου 2021

Η ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. - Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής ΑυτοδιοίκησηςΑνακοινώνει ότι προτίθεται να καταρτίσει Σύμβαση Μίσθωσης Έργου (Σ.Μ.Ε.) με ένα (1) άτομο στο πλαίσιο υλοποίησης της...

Εκδηλώσεις ANKO

07 Σεπτεμβρίου 2021

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην εκδήλωση παρουσίασης καλών πρακτικών και...

image
Η Κοζάνη είναι μία από τις 3 πόλεις της Ελλάδας, που θα συμμετέχουν στην BRAU3  ("Biennale del Restauro Architettonico & Urbano"), ένα  διεθνές φόρουμ για την σύγκριση και επαλήθευση, σε παγκοσμία κλίμακα, των έργων αποκατάστασης της αρχιτεκτονικής πολιτιστικής κληρονομάς καθώς και της αναδιοργάνωσης των αστικών χωρών. Οι άλλες 2 ελληνικές πόλεις είναι η Ξάνθη και η Αλεξανδρούπολη.

Οι χώρες και οι πόλεις, που συμμετέχουν στην εκδήλωση και φιλοξενούν την Μπιενάλε, συμβάλλουν στην ανάδειξη της τοπικής άυλης και υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς, διαμέσου δραστηριοτήτων, όπως έκθεση έργων αποκατάστασης, διοργάνωση ημερίδων και γενικά με δραστηριότητες προώθησης του τοπικού πολιτισμού.

Η BRAU3, όπως και οι προηγούμενες BRAU1 και BRAU2, έχει ως σημείο εκκίνησης τη Φλωρεντία και διατρέχει τις πόλεις, που συμμετέχουν στην εκδήλωση.

Η BRAU3 έχει ως τίτλο:ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ (SENZA FRONTIERE, WITHOUT BORDERS)και ο στόχος της είναι να συμβάλει στη δυναμική αντίληψη του όρου «αρχιτεκτονική κληρονομιά», ως σταθερή αξία όχι μόνο στα στενά όρια κάθε πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής, μέσω ανταλλαγής και διάχυσης πληροφοριών και γνώσεων σχετικών με την ιστορία, την αρχιτεκτονική και την οικοδομική των ιστορικών κτηρίων, στα πλαίσια μια αειφόρου μεθοδολογίας προστασίας, ανάδειξης και επανάχρησης τους.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ:

Πολιτισμός χωρίς σύνορα: κοινή πολιτική-μεθοδολογία διάσωσης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η BRAU3, σκοπό έχει να ανταποκριθεί στην ανάγκη μιας πιο ορατής και αποτελεσματικής επικοινωνίας μεταξύ των διαφόρων πολιτισμών και την ενσωμάτωση της έννοιας της προστασίας της άυλης και υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε πόλης και κάθε κράτους, σε μια ευρύτερη διάσταση της έννοιας, με την ανάπτυξη κοινών πολιτικών και στρατηγικών μεταξύ των χωρών σε όλα τα επίπεδα.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Οι εκδηλώσεις στα πλαίσια της Biennale περιλαμβάνουν κάθε είδους δραστηριότητες προώθησης του τοπικού άυλου και υλικού πολιτισμού, με κύριο άξονα την αρχιτεκτονική και πολεοδομική προστασία ιστορικών κτηρίων και τόπων.

ΕΚΘΕΣΗ:

Η έκθεση αφορά την παρουσίαση, σύγκριση και επαλήθευση, σε διεθνή κλίμακα, των έργων αποκατάστασης της αρχιτεκτονικής πολιτιστικής κληρονομιάς και της αναδιοργάνωσης των αστικών χώρων.

Η Οργάνωση της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί με πόστερ, προπλάσματα, προβολές, workshops, επισκέψεις κ.α. χαρακτηριστικών έργων αποκατάστασης ιστορικών κτηρίων και περιοχών της πόλης.

Η έκθεση επικεντρώνεται σε τέσσερις θεματικές ενότητες:

Α. Θέματα προστασίας ιστορικών κέντρων ιστορικών πόλεων,

Β. Αποκατάσταση ιστορικών κτηρίων - συγκροτημάτων,

Γ. Στρατηγικές αναβίωσης εγκαταλελειμμένων κτηρίων σε αστικές και περιαστικές περιοχές,

Δ. Βιομηχανική Κληρονομιά,

Ε. Επεμβάσεις-αποκατάσταση κτηρίων του μοντέρνου κινήματος.

ΗΜΕΡΙΔΑ :

Οργάνωση ημερίδας με ομιλίες σχετικές με:

Α) τις τέσσερις θεματικές ενότητες,

Β) τη γενικότερη φιλοσοφία της BRAU3, και

Γ) παρουσιάσεις των μελετών αποκατάστασης, που θα συμμετάσχουν στην  έκθεση.

Η BRAU 3 στην ΚΟΖΑΝΗ θα πραγματοποιηθεί από 28 Νοεμβρίου 2015 έως 12 Δεκεμβριου 2015 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, και του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών (I.C.O.M.Ο.S) Ελληνική Εθνική Επιτροπή. Tην διοργάνωση αναλαμβάνει ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Π.Ε. Κοζάνης, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μορφολογίας-Ρυθμολογίας του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Δ.Π.Θ., του ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας, και του Δήμου Κοζάνης.

Αφορά στην διοργάνωση:

α) Έκθεσης Έργων Αποκατάστασης στη Δυτική Μακεδονία των παραπάνω θεματικών ενοτήτων

β) Διεξαγωγή Ημερίδας με το αντικείμενο της έκθεσης (παρουσίαση μελετών) και γενικότερα θέματα προστασίας-ανάδειξης.

Β) Συμμετοχή στην ΗΜΕΡΙΔΑ της BRAU 3

Η ημερίδα στην πόλη της Κοζάνης θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Ιστορικού Λαογραφικού & Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Π.Ε. Κοζάνης στις  28 Νοεμβρίου ημέρα Σάββατο.

Πληροφορίες:

 • Δήμος Κοζάνης, Δεσποτίδης Κωσταντίνος , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • Τ.Ε.Ε. Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας, Ζιώγας Κων/νος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Κοζάνη Π.Ε. Κοζάνης. Αγγέλης Πολυνείκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  image

  ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. - ΑΝΚΟΜέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου«Enterprise Europe Network - Hellas»

  Φον Καραγιάννη 1-3 50100 Κοζάνη Τηλ.: +30 24610 24022 Φαξ: +30 24610 49210

  E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Web Sites: http://www.anko-eunet.gr/http://www.enterprise-hellas.gr/

  Το Enterprise Europe Network - Hellas     είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στην Ελλάδα αποτελούμενο από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στο χώρο της καινοτομίας και των ΜΜΕ.

  Το Enterprise Europe Network - Hellas    , μέλος του αντίστοιχου πανευρωπαϊκού δικτύου, παρέχει υπηρεσίες διεθνούς επιχειρηματικής συνεργασίας, ενημέρωσης για Ευρωπαϊκές πολιτικές, υπηρεσίες για την καινοτομία και τη μεταφορά τεχνολογίας καθώς και υπηρεσίες για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα Ευρωπαϊκά προγράμματα για Έρευνα και Τεχνολογία.

 

 


Χρησιμοποιώντας αυτή την σελίδα, συμφωνείτε στη χρήση των cookies.