Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας

 • ANKO
  Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας
  Δυναμικός Μηχανισμός Τοπικών Φορέων
  Ολοκληρωμένη Περιφερειακή Ανάπτυξη
 • Portfolio
  Εκπόνηση μελετών
  Τηλεθέρμανσης
  Κτιριακών
  Οδοποιίας
  Μετεγκατάστασης οικισμών
  Δικτύων ύδρευσης & αποχέτευσης
  Αρδευτικών έργων
 • Σχεδιασμός & Διαχείριση Προγραμμάτων
  Σχεδιασμός & Διαχείριση Προγραμμάτων
  Ανάπτυξη της Υπαίθρου
  Στήριξη της Επιχειρηματικότητας
  Ενίσχυση της Ανάπτυξης
  Επιχειρηματικός Σχεδιασμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης
 • CLLD/LEADER & Προτεραιότητα 4 ΕΠΑλΘ
  Μέτρο 19 CLLD/LEADER & Προτεραιότητα 4 ΕΠΑλΘ
  Τοπική επιχειρηματικότητα – αγροδιατροφή
  Δικτύωση-Συνεργασία-Συμμετοχή
  Ποιότητα ζωής τοπικού πληθυσμού
  Καινοτομία
 • EEN
  To Δίκτυο «Enterprise Europe Network»
  συνιστά μία φιλόδοξη πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  Αποτελεί ένα σύγχρονο και ευέλικτο εργαλείο
  επιχειρηματικής υποστήριξης σ' όλη την Ευρώπη
 • GEODM
  Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών Δυτικής Μακεδονίας
  Ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε
  Χαρτογραφικά, Περιγραφικά Στοιχεία
  και Θεματικούς Χάρτες

image Στο πλαίσιο της συντονισμένης και συνδυασμένης παρουσίας της χώρας μας στο εξωτερικό και με σκοπό την υλοποίηση ενός εθνικού προγράμματος εξωστρέφειας, στο οποίο το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού αποδίδει ιδιαίτερη σημασία, η Enterprise Greece, ο αρμόδιος εθνικός φορέας για την προώθηση των εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων, ανακοινώνει το υπό διαβούλευση σχέδιο του Προγράμματος που αφορά στη συμμετοχή της χώρας μας σε Διεθνείς Εκθέσεις του εξωτερικού το 2016.

Στόχος όλων μας είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας, η προβολή της Ελλάδας στην παγκόσμια αγορά ως χώρας εξαγωγής ποιοτικών αλλά και καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας, καθώς και η αύξηση των εξαγωγών μας σε υπάρχουσες αγορές με την παράλληλη διείσδυση σε νέες. Στην κατεύθυνση αυτή, καλούμε τα μέλη της ελληνικής εξαγωγικής κοινότητας να καταθέσουν τις απόψεις τους, με στόχο την ολοκληρωμένη και ενισχυμένη παρουσία της Ελλάδας σε Διεθνείς Εκθέσεις του εξωτερικού. Η Enterprise Greece θεωρεί την παρούσα περίοδο ως την πλέον κατάλληλη για τη διαβούλευση του σχεδίου του Εκθεσιακού Προγράμματος για το 2016, έτσι ώστε αυτό να οριστικοποιηθεί έγκαιρα, προκειμένου όλοι οι εμπλεκόμενοι εξαγωγικοί φορείς και επιχειρήσεις να έχουν στη διάθεσή τους τον αναγκαίο χρόνο, για να προγραμματίσουν τις δράσεις τους για το επόμενο έτος. Το σχέδιο αυτό βασίζεται στην επεξεργασία των δεδομένων που έχουμε στη διάθεσή μας για τις διεθνείς αγορές, στα αποτελέσματα των δράσεών μας που υλοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και στις απόψεις φορέων, συνδέσμων και επιχειρήσεων, με τους οποίους διατηρούμε μία μακρόχρονη συνεργασία. Επίσης, οι κατευθύνσεις και οι προτεραιότητες του αρμόδιου, για τις εξαγωγές, τις επενδύσεις και την εξωστρέφεια, Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού αποτέλεσαν έναν από τους βασικούς άξονες για τη σύνταξη του προγράμματος.

Το Σχέδιο του Προγράμματος Δράσης για τις Διεθνείς Εκθέσεις του 2016, που θέτουμε σε δημόσια διαβούλευση, εκτιμούμε ότι με τη συνδρομή όλων, Επιμελητηρίων, κλαδικών Συνδέσμων, φορέων εξωστρέφειας και επιχειρήσεων, θα αποτελέσει τη βάση ενός ολοκληρωμένου εθνικού προγράμματος που θα καλύπτει τις ανάγκες των επιχειρήσεων, προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των αγορών-στόχων. Δεδομένης της εμπειρίας σας στον τομέα των εξαγωγών, θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική την κατάθεση και των δικών σας απόψεων, και στο πλαίσιο αυτό αναμένουμε και θα συνεκτιμήσουμε τις προτάσεις σας σχετικά με το σχέδιο του Εκθεσιακού Προγράμματος, καθώς και τυχόν εισηγήσεις σας για επιπλέον Διεθνείς Εκθέσεις που κρίνετε ότι η παρουσία της Ελλάδας με τη διοργάνωση Εθνικής μας Συμμετοχής θα έχει σημαντικά ανταποδοτικά οφέλη για τις ελληνικές εξαγωγές.

Επισυνάπτεται  το υπό διαβούλευση Σχέδιο του Προγράμματος Δράσης για τις Διεθνείς Εκθέσεις του 2016 , ενώ παράλληλα μπορείτε να το δείτε και στην ιστοσελίδα της Enterprise Greece (www.enterprisegreece.gov.gr ). Ως ημερομηνία ολοκλήρωσης της διαβούλευσης και υποβολής των προτάσεων έχει ορισθεί η 7η Σεπτεμβρίου 2015. Τις προτάσεις σας μέχρι τότε μπορείτε να τις αποστέλλετε μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή μέσω φαξ στο 210 3242079.

Μέσα από τη διαδικασία των Εθνικών Συμμετοχών που προτείνει η Enterprise Greece και της συνεργασίας με όλους τους αρμόδιους φορείς, επιδιώκεται η αποφυγή του κατακερματισμού δυνάμεων και πόρων, η εξασφάλιση συντονισμένης παρουσίας της χώρας μας στο εξωτερικό και κατ' επέκταση η δημιουργία προϋποθέσεων για περαιτέρω αύξηση των ελληνικών εξαγωγών.

Για το σκοπό αυτό, θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα τη συμβολή σας στην κοινή αυτή προσπάθεια που στηρίζει την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων.

 • Ο απολογισμός της Enterprise Greece για την προσέλκυση επενδύσεων στην χώρα

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης στην συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό του έργου του έδωσε και στοιχεία του Enterprise Greece με ενδεικτικές μεγάλες επενδύσεις ξένων εταιρειών στην Ελλάδα το 2015 και με συνολικό ύψος επενδύσεων άνω του 1 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις εξής:

- Η BC Partners (Ηνωμένο Βασίλειο) με 500 εκ. ευρώ για εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της φαρμακευτικής Pharmathen

- Οι επενδυτικές εταιρείες Anchorage Capital Group LLC & Mount Kellett Capital LLC (ΗΠΑ) με επενδυτικό πρόγραμμα 300 εκατ. ευρώ στην WIND Hellas, στις τηλεπικοινωνίες

- H Doha Properties (Κατάρ) με επενδύσεις 125 εκ. ευρώ για αγορά ακινήτων στην χώρα μας

 - Η Deutsche Telecom (Γερμανία) με επενδυτικό πρόγραμμα 100 εκατ. ευρώ στην OTE TV, στις τηλεπικοινωνίες

- Η Fairfax (Καναδάς) μέσω της Grivalia Properties, 60 εκατ. ευρώ για αγορά ακινήτων της ΜΑΚΡΟ

- Εξαγορά ξενοδοχείου στην Χαλκιδική από Ρώσους επενδυτές.


Χρησιμοποιώντας αυτή την σελίδα, συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Όροι χρήσης - Προστασία δεδομένων anko.gr Αποδοχή