Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας

 • ANKO
  Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας
  Δυναμικός Μηχανισμός Τοπικών Φορέων
  Ολοκληρωμένη Περιφερειακή Ανάπτυξη
 • Portfolio
  Εκπόνηση μελετών
  Τηλεθέρμανσης
  Κτιριακών
  Οδοποιίας
  Μετεγκατάστασης οικισμών
  Δικτύων ύδρευσης & αποχέτευσης
  Αρδευτικών έργων
 • Σχεδιασμός & Διαχείριση Προγραμμάτων
  Σχεδιασμός & Διαχείριση Προγραμμάτων
  Ανάπτυξη της Υπαίθρου
  Στήριξη της Επιχειρηματικότητας
  Ενίσχυση της Ανάπτυξης
  Επιχειρηματικός Σχεδιασμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης
 • CLLD/LEADER & Προτεραιότητα 4 ΕΠΑλΘ
  Μέτρο 19 CLLD/LEADER & Προτεραιότητα 4 ΕΠΑλΘ
  Τοπική επιχειρηματικότητα – αγροδιατροφή
  Δικτύωση-Συνεργασία-Συμμετοχή
  Ποιότητα ζωής τοπικού πληθυσμού
  Καινοτομία
 • EEN
  To Δίκτυο «Enterprise Europe Network»
  συνιστά μία φιλόδοξη πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  Αποτελεί ένα σύγχρονο και ευέλικτο εργαλείο
  επιχειρηματικής υποστήριξης σ' όλη την Ευρώπη
 • GEODM
  Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών Δυτικής Μακεδονίας
  Ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε
  Χαρτογραφικά, Περιγραφικά Στοιχεία
  και Θεματικούς Χάρτες
Δήμος Κοζάνης Λογότυπο

Η αντιπροσωπεία είχε επαφές στο Ευρωκοινοβούλιο με ευρωβουλευτές, εμπειρογνώμονες και αντιπροσώπους διαφόρων κομμάτων, κατά τη διάρκεια των οποίων συζητήθηκε η ανάγκη στήριξης της περιοχής μας στο πλαίσιο μιας γενικότερης ευρωπαϊκής πολιτικής χρηματοδοτικής ενίσχυσης των περιοχών εξόρυξης στερεών ορυκτών καυσίμων , που τα επόμενα χρόνια θα έρθουν αντιμέτωπες με το φάσμα μιας σημαντικής περιβαλλοντικής και οικονομικής κρίσης. 

Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους ευρωβουλευτές κα Μ. Σπυράκη, κ. Μ. Γραμματικάκη, καθώς και με αντιπροσωπεία του κόμματος των Πράσινων-Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία. 

Στο ίδιο πλαίσιο πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Δήμο Loos En Gohelle, που αποτελεί ένα πανευρωπαϊκό πετυχημένο παράδειγμα μετάβασης σε ένα βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο, μετά το τέλος της εξορυκτικής δραστηριότητας που αποτελούσε την βασική οικονομική δραστηριότητα της περιοχής για 200 χρόνια.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννιδης συμμετείχε ως ομιλητής στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ευρωβουλευτής κ. Marcellesi σχετικά με την μεταλιγνιτική περίοδο, όπου και μετέφερε την εμπειρία της περιοχής μας αναφορικά με τα προβλήματα αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι:1. Αντώνης Τουρλιδακης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας 2. Τάσος Σιδηρόπουλος, Διευθυντής Προγραμμάτων ΑΝΚΟ Α.Ε. -Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας3. Λευτέρης Τοπαλογλου, Διευθυντής Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Δυτ. Μακεδονίας4. Βαγγέλης Καρλόπουλος, Ειδικός Επιστήμονας, ΕΚΕΤΑ5. Διονύσης Γιαννακοπουλος, Ερευνητής ΕΚΕΤΑ

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου καλείται να ψηφίσει τις τροποποιήσεις τηςΟδηγίας 2003/87/ΕΚ που αφορούν στο Σύστημα Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών διοξειδίου του άνθρακακαι στο πλαίσιο αυτό η υπερψήφιση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης, στο σχεδιασμό των προτεραιοτήτων του οποίου προσπαθούμε να συμμετέχουμε, είναι ιδιαίτερα σημαντική για την περιοχή μας.

Ελπίζουμε ότι αυτή η εξέλιξη θα ανοίξει ένα τοπικό δημόσιο διάλογο για την ανάγκη της προετοιμασίας της περιοχής για της μια σταδιακή μετάβαση σε ένα βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο. Είναι επιτακτικό πλέον τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο να συνδιαμορφωθεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική και ένας οδικός χάρτης που θα μας δίνει την δυνατότητα να είμαστε έγκαιρα προετοιμασμένοι προκειμένου να συμμετάσχουμε στη Διαβούλευση που θα εξελιχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο.

 

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. - ΑΝΚΟΜέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου«Enterprise Europe Network - Hellas»

Φον Καραγιάννη 1-350100 ΚοζάνηΤηλ.: +30 24610 24022Φαξ: +30 24610 49210

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Web Sites: http://www.anko-eunet.gr/http://www.enterprise-hellas.gr/

Το Enterprise Europe Network - Hellas     είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στην Ελλάδα αποτελούμενο από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στο χώρο της καινοτομίας και των ΜΜΕ.

Το Enterprise Europe Network - Hellas    , μέλος του αντίστοιχου πανευρωπαϊκού δικτύου, παρέχει υπηρεσίες διεθνούς επιχειρηματικής συνεργασίας, ενημέρωσης για Ευρωπαϊκές πολιτικές, υπηρεσίες για την καινοτομία και τη μεταφορά τεχνολογίας καθώς και υπηρεσίες για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα Ευρωπαϊκά προγράμματα για Έρευνα και Τεχνολογία.


Χρησιμοποιώντας αυτή την σελίδα, συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Όροι χρήσης - Προστασία δεδομένων anko.gr Αποδοχή