Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας

 • ANKO
  Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας
  Δυναμικός Μηχανισμός Τοπικών Φορέων
  Ολοκληρωμένη Περιφερειακή Ανάπτυξη
 • Portfolio
  Εκπόνηση μελετών
  Τηλεθέρμανσης
  Κτιριακών
  Οδοποιίας
  Μετεγκατάστασης οικισμών
  Δικτύων ύδρευσης & αποχέτευσης
  Αρδευτικών έργων
 • Σχεδιασμός & Διαχείριση Προγραμμάτων
  Σχεδιασμός & Διαχείριση Προγραμμάτων
  Ανάπτυξη της Υπαίθρου
  Στήριξη της Επιχειρηματικότητας
  Ενίσχυση της Ανάπτυξης
  Επιχειρηματικός Σχεδιασμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης
 • CLLD/LEADER & Προτεραιότητα 4 ΕΠΑλΘ
  Μέτρο 19 CLLD/LEADER & Προτεραιότητα 4 ΕΠΑλΘ
  Τοπική επιχειρηματικότητα – αγροδιατροφή
  Δικτύωση-Συνεργασία-Συμμετοχή
  Ποιότητα ζωής τοπικού πληθυσμού
  Καινοτομία
 • EEN
  To Δίκτυο «Enterprise Europe Network»
  συνιστά μία φιλόδοξη πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  Αποτελεί ένα σύγχρονο και ευέλικτο εργαλείο
  επιχειρηματικής υποστήριξης σ' όλη την Ευρώπη
 • GEODM
  Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών Δυτικής Μακεδονίας
  Ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε
  Χαρτογραφικά, Περιγραφικά Στοιχεία
  και Θεματικούς Χάρτες

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) με την υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οργανώνει και φιλοξενεί την 2ήμερη συνάντηση εργασίας της Ομάδας (sector group) Αγροδιατροφής (Agrofood) του Ευρωπαϊκού Δικτύου Enterprise Europe Network και Επιχειρηματική Αποστολή, την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018.

Στη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης "Freskon 2018", στην Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης στη Helexpo, αναμένεται να παραβρεθούν 80 εκπρόσωποι επιχειρηματικών, αναπτυξιακών και ερευνητικών φορέων από 23 συνολικά χώρες εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι θα συνοδεύονται από στελέχη επιχειρήσεων.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι κ.κ. Βούλα Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιάννης Σταύρου, Α' Αντιπρόεδρος του ΣΒΒΕ και Patrick De Molder, Πρόεδρος της Ομάδας Αγροδιατροφής.

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων για την ανακήρυξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως "Επιχειρηματική Περιφέρειας της Ευρώπης" για το 2018, από την Ευρωπαική Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών.

Οι επιχειρήσεις ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ ΑΕ, PELOPAC AE, ZANAE AE, ΑΦΟΙ ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ ΑΕ, VENUS GROWERS χορήγησαν ευγενικά τα προϊόντα τους προς τους συμμετέχοντες της συνάντησης. Παράλληλα ο κ. Γιάννης Σταύρου, Α' Αντιπρόεδρος του ΣΒΒΕ, μεταξύ άλλων θα αναφερθεί σε χαρακτηριστικά παραδείγματα επιτυχημένων προϊόντων επιχειρήσεων μελών του ΣΒΒΕ ενώ στελέχη της ελληνικής κοινοπραξίας Enterprise Europe Network-Hellas που συμμετέχουν στην Ομάδα Αγροδιατροφής θα συμμετέχουν, με εισηγήσεις, στην εκδήλωση.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της πρώτης ημέρας, οι εισηγητές θα επικεντρωθούν στην ελληνική πραγματικότητα με στόχο την προβολή του Αγροδιατροφικού τομέα της Κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, ο κ. Ευάγγελος Βέργος, Κοσμήτορας της Σχολής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής θα παρουσιάσει την κατάσταση του Αγροδιατροφικού τομέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των αναπτυξιακών προοπτικών του κλάδου. Επίσης, η κα. Γερακίνα Μπισμπινά, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιήσει παρουσίαση σχετικά με την «Αγροδιατροφική Σύμπραξη Κεντρικής Μακεδονίας», που αποτελεί ένα νεοσύστατο δίκτυο φορέων με στόχο την υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης καθώς και προβολής και προώθησης προϊόντων διατροφής της Μακεδονίας, ενώ ο κ. Μιχάλης Λιχούνας, Διευθυντής Εξαγωγών της εταιρίας ΚΡΟΝΟΣ, θα πραγματοποιήσει εισήγηση σχετικά με το «Δίκτυο Ελληνικών Κονσερβοποιών Φρούτων».

Η επιβλέπουσα της Ευρωπαϊκής Ομάδας Αγροδιατροφής, κα Nadia Loddo, Communication officer, Comminication Governance and Training Sector of the Executive Agency for Small and Medium-sized Enterprises (EASME), εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Πρόεδρος της ομάδας κ. Patrick De Molder του Φλαμανδικού φορέα υποστήριξης επιχειρηματικότητας στον τομέα της αγροδιατροφής, VLAAMS GEWEST - VLAIO, που ανήκει στο Υπουργείο Οικονομίας και Καινοτομίας της Φλαμανδικής κυβέρνησης, θα παρουσιάσουν το έργο της ομάδας συνολικά και ανά χώρα.

Τη δεύτερη μέρα της συνάντησης, θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις εκπροσώπων ευρωπαϊκών φορέων οι οποίες θα επικεντρωθούν σε θέματα που αφορούν υποστήριξη επιχειρήσεων για διεθνοποίηση, καινοτομία, έρευνα και χρηματοδότηση αναπτυξιακών δραστηριοτήτων.

Παράλληλα, τα μέλη της επιχειρηματικής αποστολής κατά τη διάρκεια του διημέρου, στο πλαίσιο του προγράμματος "Hosted Buyers", θα επισκεφτούν την έκθεση Freskon και θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με Έλληνες εκθέτες.

Στην εκδήλωση συμμετέχει, από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η ΑΝΚΟ-Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας, μέλος του δικτύου Enterprise Europe Network καθώς επίσης και της Ομάδας Εργασίας (sector group) της Αγροδιατροφής.

Δείτε την αντζέντα της εκδήλωσης.


Χρησιμοποιώντας αυτή την σελίδα, συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Όροι χρήσης - Προστασία δεδομένων anko.gr Αποδοχή