Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας

  • ANKO
    Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας
    Δυναμικός Μηχανισμός Τοπικών Φορέων
    Ολοκληρωμένη Περιφερειακή Ανάπτυξη
  • Portfolio
    Εκπόνηση μελετών
    Τηλεθέρμανσης
    Κτιριακών
    Οδοποιίας
    Μετεγκατάστασης οικισμών
    Δικτύων ύδρευσης & αποχέτευσης
    Αρδευτικών έργων
  • Σχεδιασμός & Διαχείριση Προγραμμάτων
    Σχεδιασμός & Διαχείριση Προγραμμάτων
    Ανάπτυξη της Υπαίθρου
    Στήριξη της Επιχειρηματικότητας
    Ενίσχυση της Ανάπτυξης
    Επιχειρηματικός Σχεδιασμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης
  • CLLD/LEADER & Προτεραιότητα 4 ΕΠΑλΘ
    Μέτρο 19 CLLD/LEADER & Προτεραιότητα 4 ΕΠΑλΘ
    Τοπική επιχειρηματικότητα – αγροδιατροφή
    Δικτύωση-Συνεργασία-Συμμετοχή
    Ποιότητα ζωής τοπικού πληθυσμού
    Καινοτομία
  • EEN
    To Δίκτυο «Enterprise Europe Network»
    συνιστά μία φιλόδοξη πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
    Αποτελεί ένα σύγχρονο και ευέλικτο εργαλείο
    επιχειρηματικής υποστήριξης σ' όλη την Ευρώπη
  • GEODM
    Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών Δυτικής Μακεδονίας
    Ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε
    Χαρτογραφικά, Περιγραφικά Στοιχεία
    και Θεματικούς Χάρτες
fShare
0

Σημαντική η συμμετοχή επιχειρήσεων τροφίμων & ποτών από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις Τροφίμων & Ποτών στη ΝΑ Ευρώπη θεωρείται πλέον από διοργανωτές και συμμετέχοντες η Food Expo που πραγματοποιήθηκε και φέτος στην Αθήνα, στο χρονικό διάστημα 10-12 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές υποδέχθηκε φέτος περισσότερους από 72.000 επισκέπτες από 31.500 επιχειρήσεις της οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Μαζικής Εστίασης και των Ξενοδοχείων, που δεν έχασαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα προϊόντα 1.302 Ελλήνων και ξένων εκθετών και να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες.

Τιμώμενη χώρα της #FoodExpo2018 φέτος ήταν η Δημοκρατία της Βουλγαρίας, στο περίπτερο της οποίας συμμετέχουν 18 σημαντικές παραγωγικές επιχειρήσεις, προβάλλοντας τον πλούτο των τροφίμων και ποτών της χώρας!

Την έκθεση επισκέφτηκαν επίσης χιλιάδες διεθνείς αγοραστές, αρκετοί ξένοι δημοσιογράφοι και δεκάδες διπλωματικοί εκπρόσωποι, που στο σύνολό τους δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την ποιότητα και την άρτια διοργάνωση της έκθεσης.

Ποιους αφορά

Οι επισκέπτες της έκθεσης προέρχονται κυρίως από τις ακόλουθες κατηγορίες:

Έλληνες επισκέπτες

  • Super markets-Mini Markets
  • Cash & Carry-Discount markets
  • Xονδρεμπόριο τροφίμων & ποτών
  • Παραδοσιακά παντοπωλεία
  • Delicatessen & Gourmet stores
  • Κρεοπωλεία & Ιχθυοπωλεία
  • Καταστήματα βιολογικών προϊόντων
  • Εστιατόρια • Catering • Wine bars
  • Ξενοδοχεία-Ξενώνες
  • Καφετέριες-Αναψυκτήρια
  • Κάβες - Καφεκοπτεία - Ζαχαρώδη
  • Aρτοζαχαροπλαστεία
  • Chefs • F&B Managers • Sommelier
  • Βιομηχανίες Τροφίμων

∆ιεθνείς επισκέπτες & Ηosted Buyers

  • Αγοραστές Super Market & HyperMarkets
  • Food and Wine Importers
  • Wholesalers / Distributors
  • Foodservers
  • Delicatessen Stores
  • Brokers - Agents
  • Μεγάλα εστιατόρια με Ελληνική και Μεσογειακή κουζίνα

Παράλληλες εκδηλώσεις

Η OENOTELIA 2018, η οποία πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την έκθεση FOOD EXPO 2018 το τριήμερο 10-12 Μαρτίου, αναδείχθηκε με τη δυναμική συμμετοχή 146 εκθετών, το πανόραμα των ελληνικών οίνων και αποσταγμάτων, στο μεγαλύτερο οινικό trade show που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα!

Οι επισκέπτες της έκθεσης OENOTELIA 2018 είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οινικά σεμινάρια, που πραγματοποιήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα αποκλειστικά για επαγγελματίες της φιλοξενίας, της εστίασης και του λιανεμπορίου, με εισηγητές καταξιωμένους οινολόγους και έμπειρους sommelier.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της κοινότητας «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ», όπου συμμετέχουν πολλές ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις Τροφίμων και Ποτών, με σκοπό την προώθηση του σύγχρονου επιχειρηματικού και παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

FOOD EXPORT SUMMIT

Με τη δυναμική συμμετοχή πολλών παραγωγών τροφίμων και ποτών ολοκληρώθηκε την Κυριακή, η ημερίδα του ΣΕΒΕ, θίγοντας καίρια ζητήματα που αφορούν στις εξαγωγές, από την ανάπτυξη της στρατηγικής εξωστρέφειας, μέχρι την κατανόηση των διαφόρων τρόπων παρουσίας στο εξωτερικό και τα σημεία προσοχής για την πρόσβαση στις νέες αγορές.

MEDITERRANEAN FOOD STAGE


Στο πλαίσιο της έκθεσης πλήθος εκδηλώσεων με άξονα τα τρόφιμα και την γαστρονομία οργανώθηκαν με τη συμμετοχή και των 13 Περιφερειών και Επιμελητηρίων από όλη τη χώρα και τη συνδρομή γνωστών chefs.

Οι προβολείς στην Κρήτη και τη Μακεδονία!
Την τρίτη και τελευταία μέρα τoυ Mediterranean Food Stage, το Επιμελητήριο Χανίων με τη συνδρομή γνωστών σεφ πρότεινε στο κοινό συνταγές με δημοφιλή προϊόντα της περιοχής.

Στο ίδιο μήκος κύματος η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας,παρουσίασε με τη συνδρομή του αρχιμάγειρα Θανάση Ράμμου εντυπωσιακές παρασκευές, που περιελάμβαναν μανιτάρια σουσουρίτες, βουβαλίσιο καβουρμά με πιπεριά Φλωρίνης, τζιγεροσαρμάδες και μπακλαβά με πετιμέζι.

Οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που συμμετείχαν στην FOOD EXPO 2018